Advies op maat

In de Dementheek kunt u terecht voor een persoonlijk gesprek over uw situatie. Er is altijd iemand met kennis en/of ervaring aanwezig om met u in gesprek te gaan over uw situatie en waar u tegenaan loopt. Door in gesprek te gaan kan deze persoon met zijn/haar ervaringen en achterliggende netwerk u adviseren over de juiste ondersteuning.

De Dementheek Lelystad organiseert in samenwerking met Alzheimer Flevoland maandelijks een vrij inloopspreekuur in Plein 201 van de Hanzeborg. Woonzorg Flevoland, Icare en Coloriet hebben tijdens dit open spreekuur casemanagers beschikbaar voor een gesprek. Het spreekuur valt samen met het Alzheimer Trefpunt en is de uitgelezen kans om in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen, mantelzorgers en casemanagers.

Daarnaast houdt Alzheimer Flevoland naast de maandelijkse bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt, minimaal twee keer per jaar een informatiemarkt. Zie hiervoor de pagina agenda.

De Flevomeer bibliotheek houdt minimaal twee keer per jaar een lezing omtrent het thema dementie. De bibliotheek heeft daarnaast boeken en dvd’s rondom dit thema beschikbaar voor uitleen.

Welzijn Lelystad biedt mantelzorgondersteuning in de gemeente Lelystad. Dit doen we door individuele ondersteuning, cursussen, lotgenotencontact en door het inzetten van zorgvrijwilligers. Gedurende het jaar organiseert Welzijn Lelystad diverse bijeenkomsten waar lotgenoten elkaar kunnen vinden. Het delen van ervaringen en de herkenning en erkenning die je kunt vinden bij elkaar kunnen een steuntje in de rug geven. Zie ook hiervoor de pagina agenda.

© 2024