De Dementheek is een informatie-, advies- en uitleencentrum voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en professionals. Het is gericht op de ondersteuning en welzijn van mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie en hun mantelzorgers. De Dementheek is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen verschillende maatschappelijke organisaties.

Alzheimer Flevoland

Het Alzheimer Café Lelystad is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de onderlinge contacten en gesprekken staat er ook iedere keer een thema centraal, wat door een deskundige inleider wordt verzorgd.

Het Trefpunt vindt plaats in de Hanzeborg. Bekijk de pagina over spreekuren voor meer informatie over de planning van de Dementheek.

Website: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/flevoland/alzheimer-trefpunt-lelystad

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Dankzij een unieke samenwerking tussen Dementheek Lelystad en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad zijn alle boeken en dvd’s met dementie als thema beschikbaar in een speciaal ingerichte hoek. De uitleen verloopt via het systeem van de bibliotheek, maar kan indien nodig via de Dementheek worden geregeld.

Website: https://www.flevomeerbibliotheek.nl/bibliotheek-lelystad

 

Welzijn Lelystad

Welzijn Lelystad biedt mantelzorgondersteuning in de gemeente Lelystad. Dit doen we door individuele ondersteuning, cursussen, lotgenotencontact en door het inzetten van zorgvrijwilligers.  

Aanmeldingen / vragen 

Je kunt terecht bij een van de mantelzorgconsulenten: 

Ayse Yilan 06-46312825, Marijke Bleijenberg 06-43507221 en Charlotte Jouvenaz, 06-43778824 of per e-mail: mantelzorgondersteuning@welzijnlelystad.nl.  

Gedurende het jaar organiseert Welzijn Lelystad diverse bijeenkomsten waar lotgenoten elkaar kunnen vinden. Het delen van ervaringen en de herkenning en erkenning die je kunt vinden bij elkaar kunnen een steuntje in de rug geven.

Website: https://www.welzijnlelystad.nl/

 

Woonzorg Flevoland

Woonzorg Flevoland is een organisatie met een breed aanbod aan zorg, diensten en welzijnsactiviteiten. Zij bieden dit in hun moderne woonzorglocaties en via de thuiszorg. Woonzorg Flevoland is een innovatieve organisatie met een heldere en eigentijdse visie op zorg en welbevinden. In de Hanzeborg vindt tevens het maandelijkse Alzheimer Trefpunt plaats waar mantelzorgers, casemanagers en andere belangstellende bijeenkomen om ervaringen te delen en informatie op te doen.

Website: https://www.woonzorgflevoland.nl/

 

Coloriet

Coloriet is dé specialist voor de ondersteuning van het hele zorgpad van ouderen in Lelystad, Zeewolde, Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Coloriet biedt zorg thuis, (tijdelijke) zorg in kleinschalige woongroepen maar zij hebben ook een breed aanbod voor behandeling, revalidatie, dagbesteding en dagactiviteiten. Coloriet ondersteunt ouderen zodat zij hun leven kunnen leiden zoals ze dat graag willen. Zij zoeken naar de beste oplossingen voor de juiste zorg die past bij de wensen en behoeften.

Website: https://www.coloriet.nl/

 

Icare

Ieder mens, jong en oud, wil graag alles uit het leven halen wat erin zit. Voldoening halen uit dagelijkse dingen en van betekenis zijn. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar voor ouderen, mensen met een achterstandspositie of mensen met een beperking is dat niet zo gewoon. Icare doet er alles aan om de goede dingen van het leven voor iedereen bereikbaar te maken en bij te dragen aan het welbevinden van mensen. Onze droom is dat met Icare iedereen meer betekenisvol is voor een ander. Voor deze droom zetten we onze kernkwaliteiten in. In onze droom werken we op gelijkwaardige manier samen met klanten, familie, mantelzorgers, vrijwilligers  en andere samenwerkingspartners. Iedereen doet ertoe en iedereen doet mee. We versterken de eigen kracht van mensen. Iemand die van betekenis is voor een ander is daarmee ook betekenisvol voor zichzelf.

Website: https://www.icare.nl/

 

© 2024