Dementheek Lelystad

Voor de ondersteuning en welzijn van mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie is in maart 2022 de Dementheek Lelystad weer opengegaan. Dit keer in de vorm van een ‘reizende’ Dementheek. Dat wil zeggen dat er op verschillende locaties in Lelystad open spreekuren worden gehouden.

Een dementheek is een informatie-, advies- en uitleencentrum voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en professionals. Naast informatie en advies kan er tijdens de vrije inloopspreekuren kennis worden gemaakt met de verschillende hulpmiddelen die beschikbaar zijn, ook via onze website zijn deze hulpmiddelen beschikbaar voor uitleen.

De actuele dagen en tijden van de inloopspreekuren zijn altijd te vinden op de pagina spreekuren alsook via onze Facebookpagina. De Dementheek reist op dit moment tussen drie verschillende locaties, namelijk de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, Plein 201 van de Hanzeborg en buurtkamer De Windhoek.

Dementheek Lelystad is een samenwerkingsverband van Woonzorg Flevoland, Alzheimer Flevoland, Welzijn Lelystad, Coloriet, Icare en de Flevomeer bibliotheek.

© 2023